Sponsrade länkar

Begagnade bilar Alfa Romeo

Alfa Romeo är annorlunda, spännande och en smula kaxig i sin framtoning. Bilarna är byggda för plana vägar utan salt; en av anledningarna till att märket i Sverige främst ägs av entusiaster.

Alfa Romeo
Logotyp för varumärket Alfa Romeo

Sponsrade länkar

Alfa Romeo är ett personligt bilmärke som utstrålar stil och temperament. Den förare som väljer en Alfa har medvetet valt att avvika från mängden, vilket automatiskt gör personen bakom Alfaratten intressant – oavsett vad man tycker om märket i övrigt. Och kanske är det just därför Alfa Romeo titt som tätt tilldelats utmärkelsen ”Årets bil” – juryn röstar helt enkelt med hjärtat.

Sett ur ett renodlat förnuftsperspektiv är Alfa Romeo däremot ingen speciell bil. Reservdelspriserna ligger visserligen på en acceptabel nivå, liksom servicekostnaderna. Men märkets ovanlighet gör att det bara går att hitta dyra originaldelar. Likaså är andrahandsvärdet riktigt bedrövligt. Märkets fördelar är dock följande:

  • Suverän komfort, både i stadstrafik och på motorvägen.
  • Stillfull, retrobetonad och sportig inredning.
  • Även de mindre motorerna blir temperamentsfulla, förutsatt att de kommer upp i varv. Den som vill köpa en Alfa Romeo i tron att den är rolig även vid ecodriving – välj en annan bil.
  • Designen. Även lilla Alfa Mito drar till sig blickar.
  • Den som vill lägga vantarna över en Alfa Romeo, med modern design, kan köpa en Alfa 156 eller 147 förhållandevis billigt. Räkna med priser från 20 000 kronor för en modell med 10 år på nacken.

Alfa Romeo – mer ris och ros

Att köpa en begagnad Alfa Romeo är i sig ett vågstycke. Märket erbjuder generösa rostskyddsgarantier, trots uruselt rostskydd. Man tycks ha glömt bort att bilarna även ska kunna köras på saltade vägar. Till och med nya Alfa Romeo 159 – i likhet med Alfa Romeo 156 – kan få enstaka rostfläckar redan efter några år. Man tycks inte ha lärt sig något på 10 år. Servicepriserna är däremot humana, som sagt. Alfa Romeo 159 har t.ex. kamkedja, som borde hålla bilens livslängd ut även för den som gillar att varva motorn. På så sätt slipper man dyra kamremsbyten. Något som också är typiskt för märket generellt är den hårda fjädringskomforten, som lätt kan bli en nackdel på svenska vägar. Kort och gott: Alfa Romeo är bäst lämpad för södra Europa. I Sverige har märket därför fått rollen som en entusiastbil – med all rätt.

Sponsrade länkar