Sponsrade länkar

Begagnade bilar Audi

Audi är Volkswagen-gruppens praktmärke, vilket per automatik innebär höga priser på begagnatmarknaden. Servicekostnaderna är måttliga, så länge kamremmen inte ska bytas.

Audi
Logotyp för varumärket Audi

Sponsrade länkar

Audi är ett bilmärke som står sig sällsynt väl på begagnatmarknaden. Andrahandsvärdet är högt hos alla modeller förutom Audi A8 och märket har en hög status i samtliga samhällsgrupper. Märket, som ingår i Volkswagen-gruppen, delar många komponenter med Volkswagen, Seat och Skoda vilket ibland ger ett billigt intryck. Men medlemskapet i VW-gruppen innebär också fördelar såsom många serviceverkstäder och bra tillgång till reservdelar. Till Audis fördel ska också sägas att bilarna i regel känns välmonterade. De vanligaste felen är av elektronisk natur; fönsterhissar som krånglar och kontrollampor som lyser. Servicekostnaderna är måttliga, men skenar i höjden så fort det är dags för byte av koppling eller kamrem.

Snåla bensin- och dieselmotorer

De bensinmotorer som finns under huven hos Audi A4 och A6 verkar i första hand ha konstruerats för längre bilfärder. Bilarna känns trygga på vägen och varvresurserna är goda även på Autobahn. Den snålaste dieselmotorn finns under huven på Audi A2 TDI – en supersnål diesel med måttliga 61 HK och en förbrukning på 0.3 liter/milen. Motorn, som även återfinns hos VW Lupo 3L, drar i verkligheten några milliliter mer soppa än vad som anges. Men bilen får ändå betraktas som ett mästerverk vad gäller bränslebesparing. Audi A2 är en modell som tillverkades mellan 2000 och 2005. Exemplar från 2005 känns fortfarande moderna och är garanterat fria från barnsjukdomar.

Tråkig lyxbil – ett rykte som förföljer Audi

Av den bejublade trion Audi, Mercedes och BMW innehar tyvärr Audi tråkighetsstämpeln. Trots att Audi är en utmärkt långfärdsbil, upplevs den som stilrent tråkig. Framhjulsdriften bidrar knappast till körupplevelsen. De enda Audibilar som fått beröm för roliga köregenskaper är Audis Quattromodeller, som också är dyra och efterfrågade på begagnatmarknaden.

Sponsrade länkar