Sponsrade länkar

Begagnade bilar BMW

En begagnad BMW är ett bra köp. Märket lever inte på gamla meriter, utan har bevarat sin kvalitetskänsla oförändrad sedan märket introducerades. Även de nyare BMW-modellerna utstrålar klass och körglädje för hela slanten.

BMW
Logotyp för varumärket BMW

Sponsrade länkar

BMW är lyx i ett säkert nötskal. Den som köper en BMW med några år på nacken får garanterat en säker och komfortabel bil för pengarna. De främsta nackdelarna med BMW är nämligen de första årens hastiga värdeminskning, det faktum att försäkringsbolagen straffar BMW-ägarna med hög självrisk (på grund av bilens stöldbenägenhet, vilket knappast är BMW:s fel), enstaka småfel av elektronisk natur. Och naturligtvis bakhjulsdriften – tillika en av bilarnas största fördelar. BMW är en bil i toppklass.

Världens bästa bil

Teknikens Värld kallade den BMW 5-serie som presenterades 1996 för ”världens bästa bil”. Likaså lovprisades den 3-serie som presenterades 1998 i det anrika TV-programmet Trafikmagasinet, liksom i de större biltidningarna. De nuvarande modellerna håller fortfarande måttet och många menar att BMW skonats från det kvalitetsfall som t.ex. Mercedes drabbats av. Till märkets generella fördelar hör följande faktorer:

  • Obeskrivlig körglädje, tack vare bakhjulsdrift och låg tyngdpunkt hos många modeller.
  • Bra andrahandsvärde (efter de tre första åren) och hög kvalitetskänsla även hos nyare modeller, t.ex. hos den 5-serie som presenterades 2003.
  • BMW är en bra bil för den som är intresserad av styling.

BMW – service på gott och ont

I början av 2000-talets första decennium hade BMW en kampanj, som gick ut på att alla BMW-köpare fick servicen de första tre åren på köpet. Eftersom BMW-servicen i stort sett bara kräver oljebyte under de första tre åren, var förslaget betydligt mer anspråkslöst än det lät i kampanjen. Några kamremsbyten blev aldrig aktuella, eftersom BMW:s bilar sedan länge är utrustade med kamkedja. Den som däremot själv måste bekosta en BMW-service märker snabbt att priserna lätt skjuter i höjden på märkesverkstäder. Andra nackdelar med BMW är följande:

  • BMW har dyra reservdelar och tillbehör (inte minst BMW-fälgar) jämfört med andra märken. Man får trösta sig med förhoppningen om att BMW håller bättre än andra bilmodeller.
  • Kostnaden för en BMW-försäkring är skyhög, oavsett modell.
  • Mätarställningarna hos BMW-bilar manipuleras oftare än hos andra märken.
  • En begagnad BMW är rolig att köra – men tänk på att bakhjulsdriften medför kraftigt försämrade vinteregenskaper.

I övrigt är BMW mycket bil för pengarna – till och med om man köper en SUV som BMW X3.

Sponsrade länkar