Sponsrade länkar

Begagnade bilar Chevrolet

Chevrolet är ett amerikanskt bilmärke, som ingår i GM. De modeller som idag säljs i Sverige utgörs däremot inte av amerikanska jänkarbilar, utan snarare av koreanska småbilar i budgetklassen.

Chevrolet
Logotyp för varumärket Chevrolet

Sponsrade länkar

Chevrolet är ett amerikanskt bilmärke som ingår i General Motors. Chevrolet har en nästan hundraårig historia och märket bidrog bland annat till att T-Forden konkurrerades ut. Chevrolet i USA och Sverige förknippas emellertid med helt olika bilmodeller. I USA säljs fortfarande exklusiva modeller som Corvette, Camaro och Silverado. Den som vill bekanta sig med det amerikanska modellutbudet kan besöka märkets amerikanska hemsida (chevrolet.com). Den svenska marknaden domineras däremot av småbilar som tillverkas i Korea.

Dagens Chevrolet – gårdagens Daewoo

Modeller framtagna av det koreanska bilmärket Daewoo säljs sedan 2004 under varumärket Chevrolet. Modeller som Spark, Aveo, Nubira och Captiva är således föregångare till Daewoo – och erbjuder knappast någon amerikansk prestanda. Svenska Chervrolethandlare säljer även ett begränsat utbud av klassiska, amerikanska Chevor. I skrivande stund är det fortfarande oklart när den modell av Corvette, som presenterades 2010, kommer ut på Sverigemarknaden.

Dåligt andrahandsvärde

De Koreatillverkade modellerna av Chevrolet dras av ett dåligt andrahandsvärde. Bilarna är prisvärda, men knappast lika påkostade som andra koreanska märken som Hyundai och Kia. Däremot verkar andrahandsvärdet på bilarna ha stigit något sedan modellerna bytte namn från Daewoo till Chevrolet.

Sponsrade länkar