Sponsrade länkar

Begagnade bilar Chrysler

Chrysler har hängt med i någon form på den svenska marknaden ända sedan början av 1990-talet. Märket är knappast någon storsäljare idag, vilket gör att tillgången till reservdelar och serviceverkstäder är begränsad.

Chrysler
Logotyp för varumärket Chrysler

Sponsrade länkar

Chrysler har oavbrutet sålt bilar i Sverige sedan början av 1990-talet. Modellen Grand Voyager var en futuristisk familjebuss när den presenterades år 1990, men andrahandsvärdet sjönk snabbt på grund av rostproblem och elektronikhaverier. År 1996 presenterades en helt ny modell av Grand Voyager, som snabbt blev en populär familjebil. Andra modeller som sålt bra i Sverige är Neon och 300M, varav den förstnämnda fick ett sällsynt dåligt andrahandsvärde. Modellen 300 M var ett lyxigt budgetalternativ till den tyska trion Audi, Mercedes och BMW. Idag tillverkas modellen 300C, som i mångt och mycket kan betraktas som en efterföljare till 300M.

Dagens modeller av Chrysler

Chrysler är ingen storsäljare i dagens Sverige. Modellutbudet är begränsat till en handfull modeller, varav Chrysler 300C kan sägas utgöra en basmodell eftersom den tillverkas både som sedan- och kombimodell. Därutöver finns familjebussen Grand Voyager, sedanmodellen Sebring, som även kan köpas som cabriolet.

Chrysler som begagnad

Chryslers bilar har en ganska genomsnittlig värdeminskning på begagnatmarknaden, åtminstone om Blocket får fungera som referens. Initialt kan bilarna tyckas billiga i förhållande till sin storleksklass, men man får inte glömma att Chrysler är billigare som ny än motsvarande tyska och svenska märken. Ett problem med Chrysler är emellertid tillgången till reservdelar, som emellanåt kan uppfattas som bristfällig på hemmaplan – just eftersom märket är ovanligt i Sverige.

Sponsrade länkar