Sponsrade länkar

Begagnade bilar Fiat

Det finns många fördelar med begagnade bilar från Fiat. Förutom det gynnsamma priset, är bilarna lätta att underhålla utan att man måste anlita mekaniker.

Fiat
Logotyp för varumärket Fiat

Sponsrade länkar

Trots att Fiat vinner stora framgångar i andra länder – och regelbundet tilldelas utmärkelsen Årets Bil – är märket föga populärt i Sverige. Härhemma betraktas en Fiat i bästa fall som en andrabil som kompletterar Volvon – eller som en förstabil. Men knappast något däremellan. Märket har modeller i alla segment – utom möjligen lyxsegmentet.

Punto – mäkta populär solstråle

Fiat Punto är kanske den bil som gjort sig mest känd under 1990-talet; en snygg småbil med plats för fem vuxna. Bilens design var hypermoden när modellen lanserades 1993, varför modellen fullkomligt sken upp de blygråa gatorna. Och biltypen tillverkas fortfarande – om än i kraftigt modifierad skepnad. Andra modeller som säljer bra på den internationella marknaden är Panda och Bravo/Brava. De senare modellerna kan idag köpas mycket billigt som begagnade, förutsatt att de tillverkats under 1990-talet. I skrivande stund finns ingen värdig konkurrent till Volkswagen Golf, såvida inte Fiat Evo kan betecknas som sådan.

Lågt andrahandsvärde på begagnatmarknaden

Begagnade bilar från Fiat står inte högt i kurs på begagnatmarknaden. Ett fem år gammalt exemplar av modellen Panda – som kom ut 2004 – kan köpas för knappt 40 000 kr. Med tanke på att bilens nypris legat runt 120 000, är värdeminskningen något högre än genomsnittet. I övrigt är Fiat en billig bil att äga – och till skillnad från franska bilar är den även enkel att reparera i det egna garaget. De allra senaste modellerna av 500, Evo, Punto och Linea hör dock till undantagen. Hos dessa är det en konst att byta framlyktornas glödlampor.

Sponsrade länkar