Sponsrade länkar

Begagnade bilar Kia

Kia är inte längre något lågprismärke, utan ett kvalitetsmärke som fått bra omdömen i motorpressen. Äldre Kiamodeller kan däremot upplevas som skraltiga till sin karaktär.

Kia
Logotyp för varumärket Kia

Sponsrade länkar

Det sydkoreanska bilmärket Kia köptes av Hyundai år 1998 och ingår sedan dess i Hyundai-gruppen. Äldre modellkonstruktioner som Kia Pride, Rio och Sephia har ett förhållandevis dåligt andrahandsvärde, medan de nyare modellerna verkar stå sig bättre. Detta gäller även minstingen Kia Picanto som lanserades år 2004. Andrahandsvärdet är visserligen inte i klass med Volkswagen, men väl jämförbart med Opel eller Ford.

Dagens modellutbud

Kias nuvarande modellutbud börjar med minstingen Picanto och fortsätter med Rio, Venga och Cee´d. På storbilssidan finner vi Soul, Sportage och Sorento medan Carnival är en familjebuss som hängt med under några år. Det som däremot saknas i Kias modellutbud är en allsidig sedan; de nämnda bilarna är uteslutande femdörrars halvkombi- eller kombimodeller.

Bra servicenät i Sverige

I mångas mentala föreställningsvärld är Kia fortfarande ett udda bilmärke i Sverige. Så är emellertid inte fallet. Kia Cee’d ECO var exempelvis landets mest sålda miljöbil under 2010 och även de övriga modellerna säljer bra. Kvaliteten hos de nya Kiamodellerna är bättre än hos många fransoser och antalet serviceställen har ökat med åren. I skrivande stund har Kia ca 100 märkesverkstäder runt om i landet.

Sponsrade länkar