Sponsrade länkar

Begagnade bilar Nissan

Japanska Nissan tillverkar driftsäkra bilar med hög kvalitet. Inget talar egentligen mot att köpa en begagnad Nissan – den enda nackdelen är märkets doldisstämpel.

Nissan
Logotyp för varumärket Nissan

Sponsrade länkar

Att japanska bilar håller måttet torde vid det här laget vara statistiskt säkerställt. Men Nissan är inte särskilt populär i Sverige – fler tycks föredra Toyota. På begagnatmarknaden dominerar fortfarande billiga Primera, Almera och Micra. Reservdelar finns gott om till nyare Nissanmodeller, inte minst på bilskrotar – och Nissans servicenät är brett i Sverige. Men begagnade Nissanmodeller är fortfarande något av doldisar på vägen, vilket gör att många väljer en mer uppseendeväckande bil.

Förändrat modellutbud

Hur dagens Nissanmodeller kommer att stå sig på begagnatmarknaden är emellertid svårt att sia om. Kvalitet, reservdelspriser och komfort hör till märkets styrkor. För att råda bot på doldisstämpeln har Nissans modellutbud förändrats avsevärt under senare år; numera heter Nissans minsting inte längre Micra, utan Paxo. Micra kommer först på andra plats, följd av Note, Tiida, Juke, Quashqai och Murano.

Nissans Crossover-modeller dominerar idag

Den stora nackdelen med Nissans modellutbud är att det inte längre inrymmer någon universell sedanmodell, vilket förmodligen kommer att locka över spekulanter till andra japanska märken. Inte heller finns någon klassisk kombimodell som passar svenska normer, utan modellutbudet tycks istället pendla mellan trendiga crossover-modeller och mixturer av kombibilar och SUV-modeller med hög sitthöjd. Ingen nackdel förvisso, men det tar nog tid för svensken att ställa om sig från de inrotade sedan- och kombinormerna.

Sponsrade länkar