Sponsrade länkar

Begagnade bilar Opel

Opel är ett värdigt alternativ till Volkswagen. Begagnade bilar från Opel håller tysk kvalitet – och är något billigare än övriga tyska märken, med undantag av de tysktillverkade Fordbilarna.

Opel
Logotyp för varumärket Opel

Sponsrade länkar

Under 1930-talet var det tyska märket Opel störst i Europa. Opel skördade även framgångar på 1970-, 1980- och 1990-talen, när många nya modeller poppade ut ur fabrikerna i Bochum, Rüsselsheim, Kaiserlauten och Eisenach. Framgångarna med modellen Astra var särskilt påfallande under 1990-talet – liksom med den lilla, runda Corsa som presenterades 1993. Modellen var hästlängder före sin föregångare – såväl tekniskt som designmässigt. Den Vectramodell som presenterades 1995 kom att bli ett ståtligt flaggskepp i Opels modellprogram fram till 200-talets början.

Imageproblem i Tyskland

Sedan 1990-talets slut dras Opel med imageproblem i moderlandet Tyskland. Opel – särskilt modellerna Vectra och Omega – brukar benämnas Doktorenwagen; tillika en präktig, tråkig och ensidig bil som visserligen är fullt funktionell. Märkets senare modeller har satsat en aning extra på att finslipa märkets image, men har inte lyckats. Fortfarande anses modellen vara överrepresenterad bland lärare, läkare och statligt anställda.

Opel – bra alternativ till Volkswagen

Det något lägre priset på begagnatmarknaden gör Opel till en värdig konkurrent till Volkswagen. Opel är också tyskt och har ett modellprogram, vars bilmodeller – åtminstone storleksmässigt – påminner mycket om just Volkswagen. Opelbilar tillverkade efter år 2000 brukar sällan dras med svåra kvalitetsbrister. Inte heller Opel Astra från 1990-talet kan klandras i detta hänseende.

Sponsrade länkar