Sponsrade länkar

Begagnade bilar Renault

Renault är ett bra bilmärke för dig som inte kör mycket och föredrar att lämna in bilen hellre än att reparera den själv. Begagnade Renaultbilar är dessutom mycket billiga.

Renault
Logotyp för varumärket Renault

Sponsrade länkar

Renault åldras inte med samma behag som tyska eller japanska småbilar. Oavsett vilken modell du väljer, får du räkna med många operationer på ålderns höst. Förutom missljud hos bromsklossar, kan du räkna med att elektroniken krånglar. Motormännens kartläggning av bilar visar att just franska bilar – med Renault i spetsen – tillbringar mest tid på verkstadsgolven. Den i särklass krångligaste bilen är Renault Megane, som bland annat har problem med elektronikstörningar i krockkudde och ABS-system. Likaså förekommer en del skramlande inredningsdetaljer.

Svårt byta delar på egen hand

Att underhålla sin Renault är betydligt svårare än att underhålla en tysk eller äldre svensktillverkad bil. Alltifrån glödlampsbyte till byte av oljefilter och bromsklossar är mera komplicerade hos Renault än hos många snarlika modeller. Reservdelsutbudet är visserligen stort, liksom servicenätet, och priserna på reservdelar och reparationer är jämförbara – eller till och med något lägre – än hos snarlika bilmärken. Renault är därför ett bra märke för den som ändå inte underhåller sin bil på egen hand, utan istället föredrar att lämna in bilen för reparationer på verkstad.

Låga nybilspriser och sviktande andrahandsvärde

En fördel för dig som ska köpa en begagnad Renault är att nybilspriserna i grunden är låga. En splitterny Renault Megane kostar i skrivande stund strax över 140 000 kr. Detta – i kombination med ett sviktande andrahandsvärde – gör att bilen blir mycket billig när den väl kommer ut på begagnatmarknaden.

Sponsrade länkar