Sponsrade länkar

Begagnade bilar Rover

Rover är ett udda märke i Sverige. Konkursen år 2005 var förödmjukande för märkets del; bilarna höll nämligen måttet både vad gäller kvalitet och komfort. Den retroinspirerade designen låg troligen bakom märkets fall.

Rover
Logotyp för varumärket Rover

Sponsrade länkar

Rover var en uddabil i Sverige redan på 1990-talet, trots att de svenska bilhallarna årligen spottade ut några hundra nya exemplar av modellerna 200 och 400. Sedan 2005 tillverkas emellertid inga bilar under varumärket Rover. Huvudmannen BMW investerade betydande belopp i ansiktslyftningar av modellerna 25, 45 och 75, men sålde Rover med förlust på grund av fallande försäljningssiffror.

Rover billig på begagnatmarknaden

Det är fortfarande möjligt att hitta nyare exemplar av Rover 75 på begagnatmarknaden. Denna modell presenterades 1999 och tillverkades fram till 2005, då modellen fick en liten ansiktslyftning. Men ansiktslyftningen till trots lades biltillverkningen ner samma år. Den som idag vill ha en Rover 75, med tio år på nacken, får vara beredd att betala 30 000 kronor. Men då ingår brittisk komfort och smått rojalistisk design med kromlister och retroinspirerad design, som får många att höja på ögonbrynen trots bilens ålder. Mot denna bakgrund är priset att likna vid en spottstyver.

Kvaliteten hos det brittiska märket höjdes avsevärt då bilen var i tysk ägo. Och särskilt Rover 75 är utrustad med både skinn och ädelträ, även i enkla modeller. Bränsleförbrukningen hos V6:an är dock i högsta laget – räkna med en liter milen. Till fördelarna hör vidare följande faktorer:

  • Inredning i vitt skinn hos de dyrare modellerna.
  • Hög säkerhet – fyra stjärnor i EuroNcap – detta trots att bilen saknar både antispinn och krockgardin.
  • Bra tillgång på reservdelar trots konkursen. Rovers reservdelsföretag, som är i engelsk ägo, tillverkar fortfarande reservdelar till Rover 25, 45 och 75.

Till nackdelarna hör däremot problem med spindelleder och i vissa fall elektronikhaverier. Räkna också med höga servicekostnader. Ett kamremsbyte på en Rover 75 kan kosta mellan 13 000 och 17 000 kronor, beroende på modell.

Sponsrade länkar