Sponsrade länkar

Begagnade bilar Volkswagen

Volkswagen är pålitliga bilmodeller i flera avseenden; de är lätta att reparera själv och utbudet av reservdelar är stort – när sådana väl behövs.

Volkswagen
Logotyp för varumärket Volkswagen

Sponsrade länkar

Volkswagen är det mest populära utländska bilmärket på den svenska marknaden. Som köpare noterar du säkert att andrahandsvärdet är högt. Därför är det också extra viktigt att ställa krav. Det höga priset måste vara motiverat. Många privatförsäljare försöker nämligen dra nytta av det höga andrahandsvärdet genom att försöka sälja välpolerade bilar, som saknar både vinterdäck och servicebok. En begagnad Volkswagen håller länge – men bara förutsatt att den är servad i enlighet med anvisningarna.

Många modeller av begagnade Volkswagen

En fördel med Volkswagen är att modellserien uppvisar en oerhörd bredd; bland personbilar inrymmer den alltifrån lilla Lupo eller Fox till pampiga Passat. Den bil som har högst andrahandsvärde i modellserien är paradoxalt nog lilla Lupo 3L; en minidiesel som drar blotta tre liter diesel per 100 km. Denna modell togs av okänd anledning ur produktion just när behovet av bränslesnåla bilar var som högst. Räkna med att betala uppemot 80 000 för en liten Lupo med tio år på nacken.

Volkswagen Golf
Volkswagen har ett bra andrahandsvärde, i synnerhet femte generationens Golf.

Volkswagen – lätta att reparera själv

En ytterligare fördel med att köpa Volkswagen begagnat är möjligheterna att själv reparera bilen. Att byta lampor är överkomligt – särskilt hos Golf – men även hos de större modellerna. Detsamma gäller byte av bromsklossar och avgasrör. En annan fördel som motiverar de höga begagnatpriserna är utbudet av billiga reservdelar. Den som behöver en stänkskärm eller ett hjulhus till en Golf från 1999 eller Polo från 2004 kan räkna med att hitta rätt bildel på Biltema, eller mot beställning via närmaste bilskrot – förutsatt att man inte behöver originaldelar.

Sponsrade länkar