Sponsrade länkar

Begagnade bilar Volvo

Volvo är Sveriges vanligaste bil – särskilt som begagnad. Det stora utbudet hjälper till att pressa ner priserna och ökar möjligheten att hitta en välskött begagnad Volvobil.

Volvo
Logotyp för varumärket Volvo

Sponsrade länkar

Eftersom Volvo är det bilmärke som säljer bäst är efterfrågan på begagnade Volvobilar skyhög. Många privatpersoner ser en besparingsmöjlighet i att köpa en två eller tre år gammal Volvo kombi till samma pris som en ny Volkswagen Golf. Volvos gamla trotjänare 740 och 940 – för övrigt de sista bakhjulsdrivna Volvomodellerna – slumpas i skrivande stund bort för under 10 000 kr. Detsamma gäller begagnade Volvo 850, som dock är framhjulsdrivna. Dessa klassiska bilmodeller har fortfarande mycket att ge och duger utmärkt för att dra släpkärror, inte minst hästtransporter.

Begagnade Volvobilar – populära modeller

Volvo S60 som kom ut på marknaden år 2000, inför modellåret 2001, är en av de modeller från Volvo som säljer bäst som begagnad. Modellen har vanligtvis använts som pendlarbil och kan därför ha rullat mycket; räkna med 2000 mil per år i genomsnitt. Den mest populära Volvobilen på begagnatmarknaden är dock den andra modellserien av V70, som kom ut 2001. Eftersom denna modell toppat nybilsförsäljningen under många år, finns det många begagnade Volvo V70 ute på marknaden. Satsa därför på att hitta en välvårdad modell, som rullat precis så mycket att kamremmen hunnit bytas ut – dvs. 16 000 mil. Vanliga fel på Volvo V70 2001 – 2007:

  • Lysande felkoder i bilens informationsruta.
  • Glappa stabilisatorstag.
  • Problem med låskistor.
  • Växellåda som blir allt trögare med åren.
  • Spindelledrena, särskilt hos Volvo V70 modellår 2001 – 2003.

De senare modellerna av S40 och V50 finns numera ute på begagnatmarknaderna; dock är det ännu för tidigt att sia om eventuella fel hos dessa.

Sponsrade länkar