Sponsrade länkar

Bilannonser

För att få bästa bud på din begagnatbil bör du kombinera bilannonser på nätet med annonser i papperstidningar. Du som är bilspekulant bör även kolla utbudet på mindre annonssidor.

Veckotidningar
Den som letar efter udda begagnatklipp – t.ex. veteranbilar eller bruksbilar i exceptionellt gott skick – bör läsa annonserna i motortidningar, t.ex. Teknikens Värld och Vi Bilägare.

Sponsrade länkar

Numera är nätet den självklara marknaden för alla som säljer begagnade bilar. Men överväg också att lägga in din annons i en biltidning som Teknikens Värld eller Motorbörsen. Du som har en ovanlig bil i bra skick kan nämligen räkna med att få bra betalt, eftersom många bilentusiaster läser just motortidningar. Det snabbaste och bästa sättet att få bilen såld är således att kombinera bilannonser på nätet med annonser i fysiska biltidningar. Därefter kan du invänta bästa bud.

Bilannonser på nätet – olika annonsportaler

Bilannonser som läggs ut på nätet bör kompletteras med så många bilder som möjligt. Likaså bör de vara kompletta och välskrivna, eftersom många potentiella köpare undviker att kontakta annonsörer bakom halvdant formulerade annonser.

Blocket är den i särklass största annonsportalen inom svenskt internet. Nackdelen med Blocket är dock att prisskillnaden mellan olika bilar av samma modell är mycket jämn; denna skillnad är större på mindre annonsportaler, eftersom annonsörerna inte har lika många objekt att utgå ifrån som referenspunkt för prissättningen. Förutom Blocket bör du även pröva följande sidor med bilannonser i Sverige:

  • Bytbil.com – ledande portal med både bilar, motorcyklar och transportfordon. Utbudet av kända märken är mycket stort, medan antalet bilar från Lexus, Alfa Romeo och Isuzu är ytterst begränsat.
  • Bilweb.se – rikstäckande annonsportal för både nya och begagnade bilar. Tack vare ett samarbete med Göteborgsposten, DN Motor och Teknikens Värld visas alla annonser från Bilweb även i dessa tidskrifter.
  • Bil24.se – liten annonssida med många besökare i förhållande till antalet annonser, vilket innebär hög sannolikhet att just din annons uppmärksammas.
  • Annonsborsen.se – renommerad annonsportal med många prisvärda personbilar. Kostnadsfri publicering.

Bilannonser i Tyskland

Den som funderar på bilimport från Tyskland bör i första hand leta efter begagnade bilar på två ledande sidor med tyska bilannonser, nämligen:

  • Autoscout24.de
  • Mobile.de

Mobile.de är förmodligen Europas största annonsportal, varför det lönar sig att göra detaljerade sökningar på färg, miltal eller bränsletyp.

Sponsrade länkar