Sponsrade länkar

Bilvärdering

Bilvärderingar som görs på nätet blir allt vanligare. Börja med att förhålla dig mycket skeptisk till den prisuppgift du får fram; summan är enbart vägledande.

VW Bubbla leksaksbil
Veteranbilar i originalskick brukar ha ett högt andrahandsvärde. Tänk dock på att låta en expert bedöma om bilen verkligen är i originalutförande.

Sponsrade länkar

Idag finns ett tiotal sidor inom svenskt internet som erbjuder gratis bilvärdering på nätet. Eftersom bilvärderingen sker helt automatiskt är det dock omöjligt att göra en exakt värdering; räkna med att värderingen endast är en grov uppskattning av vad bilen i slutändan kommer att kosta.

Svårt värdera gamla bilar

Att göra en bilvärdering på äldre begagnade bilar är svårt, eftersom bilarna körts olika mycket och därmed slitits i olika takt. Av denna anledning är virtuella bilvärderingar mest rättvisa när det gäller nyare bilar. Äldre begagnade bilar bör istället värderas manuellt på verkstad. I samband med bilvärderingar får du både ett privatpris och ett handlarpris – det senare är vanligtvis ca 20 procent högre än privatpriset. Tänk också på att fordonsvärderingar alltid anger priset efter prutning.

Värdera bil på nätet – olika värderingssidor

Följande kostnadsfria värderingssidor på nätet kan särskilt rekommenderas:

  • Alltommotor.se
  • Bilpriser.se

Det finns även värderingssidor som tar betalt för bilvärderingen; den enda skillnaden mellan kostnadsfria värderingar och värderingssidor som tar betalt är att de senare utfärdar ett så kallat värderingsintyg på bilen. Ett exempel på en sådan sida är Fordonsvärderingen AB, vars värderingstjänst kostar 400 kr.

Sponsrade länkar