Sponsrade länkar

Blockets begagnatförsäkring

Blockets begagnatförsäkring underlättar begagnatköpet för köparen. Fördelen med denna försäkring är att försäkringen betalas av säljaren.

Försäkring begagnad bil
Blockets begagnatförsäkring ger begagnatköparen en trygghet från första början.

Sponsrade länkar

Blockets begagnatförsäkring erbjuder sex månaders försäkringsskydd för den som köper en begagnad bil på Blocket – förutsatt att bilen kan fås med denna tilläggsförsäkring. Försäkringen betalas av säljaren och kostar från 752 kronor. Säljaren betalar ingenting ifall bilen inte blir såld. Försäkringen varierar något beroende på bilens miltal och ålder; ju nyare bil, desto bättre försäkringsskydd.

Bil med begagnatförsäkring – steg för steg

Den som köper en bil med begagnatförsäkring får försäkringsbrev hemskickat så fort ägarbytet registrerats i vägtrafikregistret. Försäkringen fungerar i korthet enligt följande:

  • Köparen köper en bil på Blocket med tillhörande försäkring.
  • Säljaren och köparen fyller tillsammans i ett protokoll. Köparen sparar sedan protokollet som bevis när en eventuell skada uppstår.
  • Försäkringen gäller sedan under sex månader efter överlåtelsedatum, alternativt tills bilen rullat 20 500 mil.

Försäkringen gäller enbart funktioner som uppstått efter överlåtelsen och således inte för skador som fanns tidigare. Denna försäkring gäller emellertid enbart under förutsättning att besiktningsprotokollet finns kvar – samt att bilen i övrigt är privatägd. Bilar som trimmats eller bytt motor, efter att försäkringen tecknats, omfattas inte heller. För information om självrisk – läs mer om Blockets begagnatförsäkring på Blocket.se.

Sponsrade länkar