Sponsrade länkar

Försäkra bilen billigt

Den som vill försäkra bilen billigt bör i första hand undvika att vara överförsäkrad. Att teckna en paketförsäkring hos ett och samma bolag kan också rekommenderas.

Försäkrad bil
Se till att ha ett heltäckande försäkringsskydd – utan att vara överförsäkrad.

Sponsrade länkar

Jämför alltid priset på olika bilförsäkringar varje gång du förnyar ditt befintliga avtal. Din försäkringspremie bör sjunka varje år i takt med bilens värdeminskning. Många bolag väljer nämligen att locka med förmånliga försäkringspremier, som är billiga i början men inte sjunker proportionellt med bilens värdeminskning. Och bolagen lyckas både värva nya kunder – och behålla gamla dito – trots att det i själva verket rör sig om ett fult marknadsföringsknep.

Försäkra bilen billigt – undvik dubbelt skydd

Ett vanligt fenomen i dagens samhälle är överförsäkrade bilar. Du som vill hitta en billig bilförsäkring bör i första hand undvika att vara dubbelt försäkrad; börja t.ex. med att lusläsa ditt försäkringsbrev. Du som har vagnskadegaranti kvar på bilen behöver inte teckna helförsäkring. I syfte att försäkra bilen billigt – tänk på att följande faktorer har inverkan på din försäkringspremie:

  • Din och ditt körkorts ålder samt antal skadefria år. Du som lever som gift – undersök vem av dig och din make/maka som får teckna billigaste bilförsäkringen.
  • Mängdrabatt. Den som har villa-, liv- eller båtförsäkringar hos ett och samma bolag kan räkna med att få rabatt på bilförsäkringen. Du som har försäkringar utspridda bland olika bolag – undersök om det lönar sig att föra samman dem hos ett och samma bolag.
  • Din bostadsort. Försäkringspremier för bilar räknas ut på basis av din bostadsort och risken att bilen utsätts för vandalisering eller stöld. Ifall du hyr garage – upplys försäkringsbolaget om detta och kräv rabatt på premien.

Det är omöjligt att säga vilket bolag som erbjuder den generellt sett billigaste bilförsäkringen. Detta med anledning av att premierna räknas ut till synes godtyckligt. Som blivande försäkringstagare kan vikten av att jämföra försäkringspremier manuellt därför inte nog betonas.

Sponsrade länkar