Sponsrade länkar

Mekonomen bilverkstad

Mekonomen är Sveriges största bildelskedja. Företaget har även samarbete med ett tusental bilverkstäder runt om i landet. Boka tid online på Mekonomens officiella hemsida.

Sponsrade länkar

Mekonomen är i skrivande stund den största reservdelskedjan i Sverige. Företaget har över 200 butiker samt närmare tusen verkstäder som går under konceptet Mekonomen Bilverkstad. Av dessa tusen bilverkstäder är endast ett fåtal renodlade Mekonomenverkstäder. Majoriteten av verkstäderna drivs i privat regi i samarbete med bildelskedjan Mekonomen.

Mekonomen reservdelar online

På Mekonomens hemsida (mekonomen.se) kan du boka tid för service, leta bland tillgängliga reservdelar utifrån ditt fordons registreringsnummer och se information om öppettider hos olika Mekonomenbutiker. Tänk dock på att den som reparerar sin bil på en Mekonomenverkstad vanligen får gamla delar ersatta med originaldelar, ifall inte annat avtalas. På så sätt gäller bilarnas nybilsgaranti även efter en reparation hos Mekonomen. De reservdelar som säljs i de fysiska butikerna är däremot sällan originaldelar. Däremot är reservdels- och tillbehörsutbudet i Mekonomens butiker anpassat efter biltillverkarnas rekommendationer för olika bilmodeller.

Mekonomen enbart som fysisk butik

I skrivande stund finns det möjlighet att beställa varor via mekonomen.se. Notera dock att varorna levereras till valfri Mekonomenbutik, där du sedan hämtar ut dem. Det rör sig således inte om någon regelrätt webbshop. Du som först vill beställa reservdelar från Mekonomen, som sedan monteras på en Mekonomenverkstad, kan med fördel välja detta alternativ. På så sätt har du full kontroll över vilka reservdelar som installeras i din bil.

Sponsrade länkar