Sponsrade länkar

Reservdelar till bilar

Beställ reservdelar till din bil via någon central bildelsdatabas, alternativt via bilskroten. Det går även att beställa nya reservdelar via bilskrotar.

Reservdelar till bilar
Reservdelar som dessa kan köpas på nätet via en bildelsdatabas.

Sponsrade länkar

Idag behöver man varken uppsöka bilskrot eller märkesverkstad för att köpa reservdelar till sin bil. Det allra enklaste sättet är att köpa bildelar över nätet via bildelsdatabasen.se – eller någon annan motsvarande databas. Det lönar sig att kolla så många källor som möjligt, eftersom det i skrivande stund inte finns någon prisjämförande sida som visar vilken återförsäljare som säljer valda reservdelar till bästa pris.

Nya bildelar – billiga återförsäljare

Bildelar.net är en sida som tillhandahåller nya reservdelar – såväl originaldelar som kompatibla delar från olika tillverkare. Vad många inte vet är också att det är möjligt att beställa nya reservdelar via de flesta bilskrotar; företrädesvis kompatibla (inte original) delar till mycket låga priser. Butikskedjor som specialiserat sig på nya bildelar är t.ex. Biltema och Mekonomen; här kan det dock vara svårt att komma över reservdelar i originalutförande. Övriga butiker med reservdelar (vissa har lokal förankring) är:

  • Widik bildelar – bildelskedja med säte i Halmstad. Möjlighet att lägga in en order online.
  • AD bildelar – adsverige.com nätsida med fullständigt produktutbud och välutvecklad webbutik.
  • Meca bildelar – reservdelskedja med ett tjugotal fysiska butiker runt om i landet.

Därtill kommer ett stort antal små butikskedjor med lokal förankring, vars prisnivå och utbud enbart kan kontrolleras via direktkontakt med detaljhandlaren.

Sponsrade länkar