Sponsrade länkar

Sälja begagnad bil

Den som vill sälja sin bil så snabbt som möjligt kan välja att byta in den i samband med nybilsköp. Att sälja till bilhandlare är också ett snabbt – men olönsamt – alternativ.

Sälja begagnad bil
Att sälja bilen privat är mer lönsamt än att sälja till handlare.

Sponsrade länkar

Den som vill bli av med sin begagnade bil så snabbt som möjligt bör antingen byta in den i samband med nybilsköpet, eller sälja den till en återförsäljare av begagnade bilar. Ifall du väljer något av dessa alternativ förlorar du i genomsnitt 20 procent av bilens värde på privatmarknaden, men får å andra sidan bilen såld på ett enkelt och smidigt sätt. Du slipper oseriösa spekulanter och provkörningar som ändå inte leder till försäljning.

Sälja bil privat – i utbyte mot en liten arbetsinsats

Du som vill få ut högsta möjliga pris på andrahandsmarknaden bör sälja din bil privat. Privatpriserna gynnar även köparen, då denne slipper betala vinsten till bilhandlaren. Se till att annonsera ut bilen både på Blocket och i någon biltidning. Biltidningar läses ofta av entusiaster som gärna betalar ett överpris för bilen, förutsatt att den är i bra skick. Räkna dock med att en privatförsäljning innebär ett aktivt arbete från dig som säljare. Du får räkna med att e-posta bilder till spekulanter, rengöra bilen inför varje provkörning, otaliga telefonsamtal och frågor. Detta för att tjäna i runda svängar 20 procent jämfört med att byta in bilen. Fast det är klart – om det rör sig om en begagnad bil i prisklassen 100 000 kr blir förtjänsten 20 000 kr.

Sälja begagnad bil till utlandet

Den som däremot ska sälja bil till utlandet måste försäkra sig om att köparen ansökt om ett så kallat samordningsnummer hos Transportstyrelsen för att kunna äga bilen temporärt – innan den exporteras till utlandet. I annat fall riskerar ni att ägarbytet inte accepteras av Transportstyrelsen.

Sponsrade länkar