Sponsrade länkar

Sportbilar

Begagnade sportbilar har ett bra rykte på den svenska andrahandsmarknaden. Bilarna är ofta mycket välvårdade eftersom sommarsäsongen är kort i Norden.

Sportbil i Rom
Äldre sportbil på gata i Rom.

Sponsrade länkar

Många privatpersoner talar varmt för att köpa en begagnad, svensksåld sportbil. I Sverige är sommarsäsongen kort jämfört med södra Europa och många sportbilar – särskilt cabbar – har stått i garage den största delen av året. Till nackdelarna hör dock att marknaden för begagnade sportbilar är liten i Sverige, vilket trissar upp priset om många köpare konkurrerar om samma bil. För att komma så billigt undan som möjligt lönar det sig därför att köpa en lite ovanligare sportbil.

Billiga sportbilar – ett värdigt alternativ

Eftersom sportbilar rullat väldigt lite, är det betydligt säkrare att köpa en billig sportbil än en billig bil rent generellt. Modeller som Fiat Barchetta och Audi TT kan särskilt rekommenderas, liksom någon amerikansk sportbil av märkena Corvette, Viper eller Mustang. Den som tycker att utbudet av billiga sportbilar är för litet i Sverige, kan istället prova att importera sportbil från Tyskland eller USA, där begagnatmarknaderna är betydligt större. Tänk i så fall på att:

  • Svenska försäkringsbolag ogärna tecknar maskinförsäkring för sportbilar från USA.
  • Amerikanska bilmärken har inte någon fabriksgaranti ifall de importeras till Europa.
  • Den som importerar bil – särskilt från ett tredje land (icke EU-land) – kan få göra dyra eftermonteringar på bilen, t.ex. sidoblinkers.

Att hyra sportbil är ett alternativ till att köpa sportbil, särskilt om du bara använder bilen sporadiskt. Tänk dock på att boka sportbilen i god tid ifall bilen ska hyras under studentveckan.

Sponsrade länkar