Sponsrade länkar

Stylade bilar

Att styla bilen innebär dubbel värdeminskning vid en eventuell försäljning. Dels förlorar en stylad bil i värde jämfört med originalmodellen, dels får man inte igen kostnaderna för stylingen vid försäljning.

Snygga fälgar
Bil som piffats upp med fälgar.

Sponsrade länkar

Att styla bilar är en folkhobby – särskilt hos yngre killar. Den som gillar att styla sin bil bör i första hand välja en bilmodell som förknippas med ett stort utbud av biltillbehör, däribland Volvo 740, Volvo S60 och de flesta Mercedesbilar. Vanligast är att styla bilen med xenonljus, vingar, flashiga vindrutetorkare, fälgar, kjolpaket, tonade rutor och instrumentpaneler i glänsande look. Tänk dock på att stylade bilar kostar. Och räkna inte med att få ut mer för en stylad bil vid en eventuell försäljning – trots att du lagt ut stora belopp på nya delar. Tänk därför på följande:

  • Du som står i begrepp att sälja en stylad bil – montera tillbaka all originalutrustning och sälj de stylade delarna enskilt på Blocket. Ju mer en bil avviker från originalskick, desto mer sjunker den i värde.
  • Byt din stylade bil mot en annan stylad bil i syfte att inte förlora lika mycket pengar vid en eventuell försäljning.
  • Den enda gången du faktiskt kan få tillbaka de pengar du lagt ut på att styla bilen är när bilen råkar ut för en olycka. Försäkringsbolagen ersätter kostnaden för all extra styling – förutsatt att du sparat kvittona.

Specialtillverkade bilar – en fördel vid försäljning

I Tyskland är det vanligt att beställa specialtillverkade bilar från företag. Dessa företags vision består i att trimma och styla bilarna innan de kommer ut på marknaden. Det mest kända företaget är Brabus, vars affärsidé är att styla Mercedes och Smart. Den som har en bil stylad av Brabus eller annat liknande företag kan däremot få bra betalt vid en försäljning; förutsatt att köparen verkligen är ute efter en stylad bilmodell. Dessa företag förser emellertid bilarna med färdiga stylingpaket, vilket inte är att jämföra med amatörmässiga 20-åringar som stylar sina bilar hemma i garaget. Du som däremot vill köpa en billig bruksbil – köp en stylad bil. Det finns gott om stylade bilar till salu – inte minst på Blocket och andra motorsajter.

Sponsrade länkar