Sponsrade länkar

Begagnade bilar Daewoo

Daewoo är ett ovanligt märke i Sverige. De tidigare bilmodellerna från Daewoo tillverkas nu under Chevrolets varumärke. Märket ger ett billigt och plastigt intryck – och andrahandsvärdet är exceptionellt lågt.

Daewoo
Logotyp för varumärket Daewoo

Sponsrade länkar

Koreanska Daewoo är ett udda märke i Sverige, som hade Sverigepremiär i slutet av 1990-talet. Försäljningen i Sverige tog först fart år 2003 i samband med introduktionen av den ansiktslyfta versionen av småbilen Daewoo Matiz. Övriga modeller som sålts i Sverige är Daewoo Lanos och Nubira. Sedan 2004 säljs Daewoos modeller dock under varumärket Chevrolet, men tillverkningen sker fortfarande i Sydkorea – det amerikanska namnet till trots. Idag säljs modellerna Spark, Aveo, Nubira kombi, Cruze, Orlando och Captiva på Sverigemarknaden. Bilarna är att betrakta som lågprisbilar och alla hör till de billigaste i sin storleksklass.

Daewoo – uruselt andrahandsvärde

Den som vill komma över en förhållandevis ny bil, till mycket lågt pri, bör absolut köpa en Daewoo. En Matiz med 3-4 år på nacken kostar i bästa fall under 30 000 kronor, medan priserna på en Nubira eller Lanos med tio år på nacken börjar runt 10 000 kronor. Tänk dock på att utbudet av dessa modeller är ytterst begränsat i Sverige.

Serva Daewoo i Chevrolets serviceverkstäder

Modeller som tillverkats under varumärket Daewoo kan fortfarande servas och repareras i Chevrolets serviceverkstäder. Här kan man även köpa reservdelar i original. Den som däremot vill beställa kompatibla reservdelar (icke original) kan få svårigheter att hitta rätt bildel på bilskrot eller via en bildelsdatabas på nätet.

Sponsrade länkar