Sponsrade länkar

Bilsmart

Bilsmart är en av de mest avancerade bilguiderna inom svenskt internet. En enkel sökning ger tillgång till mängder av statistik och vägledande information om vald bilmodell.

Sponsrade länkar

Bilsmart är en webbsida som samlat fakta om i stort sett samtliga bilmodeller på den svenska marknaden. Bilsmart är en gratistjänst som går ut på att man söker på en specifik bilmodell, varefter man får fram bilens fordonsdata, besiktningsstatistik, bränsleförbrukning och säkerhetsbetyg i EuroNcap. Sidan innehåller med andra ord en databas över Sveriges bilmodeller som körs mot Bilprovningens statistik, fordonsdata, Folksams olycksstatistik och tillgängliga biltester.

Bilsmart – avancerad bilguide

Bilsmart är en unik bilguide i det att man får fram all tänkbar bilinformation genom en enkel sökning. Tänk dock på att besiktningsresultat saknas för nya bilar, eftersom den första besiktningen sker först efter tre år. Ju äldre bil man söker på, desto fler besiktningsresultat finns således att tillgå. I framtiden ska det även bli möjligt för besökarna att kommentera olika bilmodeller på Bilsmarts hemsida.

Bra helhetsbild – men Bilsmart säger inte allt

Bilsmart ger en bra helhetsbild över en viss modell i en specifik prisklass. Däremot ska man vara ytterst försiktig med att skapa ett omdöme om en begagnad bil enbart på basis av statistik och fakta. Ju äldre bilen är, desto viktigare är det att undersöka det enskilda skicket på varje bil. Hur de tidigare ägarna tagit hand om bilen spelar större roll för skicket än inherenta kvalitetsegenskaper hos modellen.

Sponsrade länkar