Sponsrade länkar

Begagnade bilar Smart

Smart är ännu inte någon kultbil, men även de billigaste exemplaren från 1998 drar fortfarande till sig blickar på vägarna. Och bilen är enormt bränslesnål – en perfekt singelbil.

Smart
Logotyp för varumärket Smart

Sponsrade länkar

Smart är produkten av ett samarbete mellan Mercedes och klockföretaget Swatch. Modellen skulle egentligen tagits fram av Volkswagen och nämnda klockföretag, men Volkswagen valde sedermera att hoppa av samarbetet kring Smart. Knappast smart från Volkswagens håll, kan man konstatera i efterhand. Idag är Smart – som för övrigt är en förkortning för Swatch-Mercedes-ART – ett självklart och enda val för alla som är i behov av tvåsitsiga stadsbilar.

Bra prestanda och lågt pris på andrahandsmarknaden

Den första modellen av Smart – som presenterades 1998 – kallades City Coupé och var en futuristiskt designad tvåsitsig bil med drygt 50 hästkrafter under huven. En fullt tillräcklig kraftkoncentration i förhållande till bilens ringa vikt. Den första modellen av Smart är fortfarande trendig – och kan köpas billigt på Blocket. Räkna med priser från 20 000 kronor och uppåt för en bra modell från slutet av 1990-talet.

Många Smartmodeller idag

Antalet Smartmodeller idag är desto fler än den ursprungliga City Coupén. Storsäljaren idag heter Smart Fortwo och har många gemensamma nämnare med modellerna från 1998, inte minst vad gäller design. Den som vill få en fullständig överblick över modellutbudet bör besöka Smarts internationella hemsida (smart.com). Med tanke på att de nya modellerna inte avviker särskilt mycket från de gamla, rekommenderas ett begagnatköp i första hand.

Sponsrade länkar