Sponsrade länkar

Begagnade bilar Peugeot

Utrymmen, komfort och körglädje är starka sidor hos Peugeot. Den som funderar på en begagnad Peugeot får däremot räkna med skrammel i både inredning och hjulupphängning.

Peugeot
Logotyp för varumärket Peugeot

Sponsrade länkar

Den som funderar på att köpa en Peugeot bör välja en nyare begagnatbil och göra sig av med den efter något år. En tre år gammal Peugeot 307 eller 207, som lämnat det värsta värderaset bakom sig, torde hålla ett par år utan några större reparationer, förutsatt att modellen var välhållen när den köptes. Trots dyster statistik från Bilprovningen finns det nämligen fördelar med märket:

  • Peugeot brukar ge generösa serviceintervall på sina bilar.
  • Humana reservdelspriser och hög säkerhet (Peugeot 307 fick exempelvis fyra stjärnor i EuroNcap).
  • Peugeot har generösa utrymmen; både 207 och 307 har mycket goda utrymmen – inte minst vad gäller benutrymme och takhöjd i baksätet – i förhållande till bilarnas storlek. Detsamma gäller den betydligt modernare 308.
  • Märket är roligare att köra än VW, Opel och andra likvärdiga märken på Europamarknaden.

Peugeot och kvalitetskänsla

Kvalitetskänslan hos Peugeot är beryktad – naturligtvis i negativ bemärkelse. Bilmodeller från Peugeot, med några år på nacken, har upplevt allvarliga elektroniska fel som förorsakat ryckig motorgång (307 och 206), liksom gnissel i både bromsar, inredning och hjulpupphängningar. Inga direkta fel, men nog så irriterande. Den som funderar på att köpa minstingen 107 bör på allvar överväga att istället välja syskonbilen Toyota Aygo, som på alla sätt känns bättre monterad. Till Peugeots försvar ska dock sägas att märket erbjuder mycket bil för pengarna. Den som väljer en ny Peugeot 207, istället för VW Polo, sparar ca 20 000 kronor om man jämför grundmodellerna. Och 20 000 kronor är mycket pengar.

Sponsrade länkar