Sponsrade länkar

Begagnade bilar Mitsubishi

Mitsubishi är ett i raden av japanska kvalitetsmärken, som är förhållandevis ovanliga i Sverige. Mitsubishis nuvarande modellserie har dock inte förändrats lika mycket som Nissans.

Mitsubishi
Logotyp för varumärket Mitsubishi

Sponsrade länkar

Mitsubishi är unik i det att den minsta bilmodellen Mitsubishi iMiEV också är märkets dyraste. Pris: från 379 000 kronor. Här rör det sig dock om en massproducerad elbil – den första i sitt slag – som lanserades i Japan under 2009. I samband med Sverigelanseringen 2011 har man åtgärdat de flesta barnsjukdomar – och modellens enda nackdel är naturligtvis lithiumbatteriernas långa uppladdningstid. I övrigt består modellutbudet av Colt, Lancer, ASX, Outlander och Pajero. Modellutbudet har således inte ändrats lika radikalt som hos Nissan.

Högt andrahandsvärde och kvalitetsintryck

Andrahandsvärdet hos modeller som Colt och Lancer är i klass med Volkswagen; högt med andra ord. Även familjebilen Grandis ger ett välskruvat intryck, även om modellen är en doldis bland familjebussar. I övrigt bäddar inte märket för någon djupgående kritik. I likhet med Toyota, Mazda och Nissan håller japanska bilar förvånansvärt bra. Under 1990-talet jämförde motorpressen vanligen japanska bilar med franska; något som idag vore fullkomligt förödmjukande för de härdiga japanerna. Att köpa en Mitsubishi är säkert, oavsett vilken bilmodell man än fastnar för. Fördelarna hos märket är särskilt följande generösa garantier:

  • 12 års rostskyddsgaranti på samtliga modeller (att lägga på ett extra rostskydd skadar ändå inte för den som kör i nordiskt klimat).
  • Elektronikgaranti på 10 år, alternativt 200 000 kilometer.

Fördelen – rent allmänt – med japanska bilar är att modellerna har Europapremiär något år efter att de lanserats i hemlandet. På så sätt slipper svenska konsumenter uppleva barnsjukdomarna hos nya modeller.

Sponsrade länkar