Sponsrade länkar

Billiga bilar

Den som vill köpa en ny, billig bil bör köpa den i utlandet – Danmark har t.ex. låga nettopriser på nya bilar. Begagnade bilar är däremot billigast via privatannonser.

Billiga bilar
De lägsta bilpriserna finns fortfarande i utlandet.

Sponsrade länkar

En bra bil ska dels vara billig i inköp, dels i ägande. Du som vill köpa en ny, billig bil till ett förmånligt pris bör leta bortom Sveriges gränser. Som svensk kan det vara direkt lönsamt att köpa bil i Danmark, där bilarnas nettopris pressas ner eftersom skatten på nya bilar är skyhög jämfört med Sverige. Som svensk kan du således spara en rejäl slant genom att köpa en ny bil i Danmark; du köper bilen till nettopris och betalar skatter i det land du är bosatt – Sverige. På så sätt kan du tjäna en rejäl slant på i princip alla nya bilar.

Begagnade bilar från privatpersoner

De billigaste begagnade bilarna finns traditionellt sett bland privatannonserna. I samband med privatköp går du emellertid miste om alla tänkbara garantier. Försäljaren är enligt lag skyldig att upplysa dig om brister hos fordonet, men enligt den officiella tolkningen behöver han/hon inte kännas vid dem. Ett privatköp är således en bra investering för den händige bilköparen. Tänk på att begagnade bilar numera inte är märkbart billigare i Tyskland än hemmavid; import kan således vara direkt olönsamt.

Använd prisjämförande hemsidor

Du som vill hitta den billigaste bilen av en specifik modell kan förslagsvis använda dig av prisjämförande sidor som direkt letar upp den billigaste bilmodellen i landet. Tänk dock på att den billigaste bilmodellen kan ha brister – det låga priset har oftast en anledning, som inte anges i annonsen.

Sponsrade länkar