Sponsrade länkar

Begagnade bilar Saab

Den som vill ha en billig bil med hög komfort och bra utbud av verkstäder och servicepunkter bör välja en begagnad Saab. Den mjuka fjädringen och de urgröpta stolarna bidrar till en skön körkänsla.

Saab
Logotyp för varumärket Saab

Sponsrade länkar

Begagnade bilar från Saab står inte längre lika högt i kurs som tidigare. Andrahandsvärdet på bilarna gungade till rejält efter rykten om konkurs samt osäkerhet kring vem som blir märkets nya huvudman. De första modellerna av Saab 9-5 kan idag köpas för en spottstyver, liksom den senaste modellen av Saab 9-3 som kom ut 2003. Räkna med att priserna för en sju år gammal 9-3 börjar runt 40 000 kronor; och ett ovant öga kan inte skilja denna modell från en fabriksny 9-3.

Stort utbud av reservdelar till Saab

Räkna med att utbudet av reservdelar till alla Saabs modeller är stort på den svenska marknaden. Till de vanligaste felen hos såväl 9-5 som 9-3 hör maskinella fel till följd av dålig vevhusventilation. Detta gäller för alla motoralternativ, så ingen modell är egentligen helt skonad. Den mest populära motorn under huven hos landets ”niofemmor” är 2.0t med 150 hästkrafter, tätt följd av 2.3t och V6-modellen. Eftersom kombimodellen är mest eftertraktad, blir sedanvarianten billigare pga. lägre efterfrågan.

Hög säkerhet hos begagnade Saabbilar

Saab lovordar gärna sina egna bilar genom att hänvisa till att Saab 9-5 tilldelats högsta betyg i Euro NCAP-testet. Och säkerheten är hög – alla Saab 9-5 från 2003 och framåt har t.ex. aktiva nackskydd, men däremot är antisladd inte standard hos alla modeller.

Sponsrade länkar