Sponsrade länkar

Tyska bilar

Tyska bilar är fortfarande prisvärda, även om de inte längre är lika överlägsna som de en gång var. Idag tycks kvaliteten dock ha jämnats ut mellan olika märken.

Välvårdad Trabant
Tyska bilar är kända för kvalitet, komfort och körglädje. Men inte alla tyska bilar kan tillskrivas dessa meriter.

Sponsrade länkar

I 1980- och 1990-talens Sverige var tyska bilar de enda bilmärken som accepterades vid sidan av Volvo och Saab. Alla visste att tyska bilar höll måttet beträffande komfort och detaljkvalitet – samt att de utan problem kunde rulla 20 000 mil. Opel och Ford må ha hört till undantagen, men Mercedes, BMW och Audi klassades som hållbara lyxmärken. Dagens tyska bilar lever emellertid mer på gamla meriter än på faktisk kvalitet. När till och med Bilprovningens statistik visat att japanska bilar slår både Audi och Mercedes med hästlängder, borde klockorna börja ringa hos de tyska biltillverkarna.

Taxichaufförer sitter inne med kunskap

Den verkliga kvaliteten hos en bil framgår först när den utsätts för stora påfrestningar. Tidigare var Mercedes ett självklart val för alla taxichaufförer; dieslar som 230 kunde hålla i princip hur länge som helst. Det kan man däremot inte säga om dagens Mercedes, som haft problem med rost efter några få år på marknaden. Och idag är inte heller Mercedes något självklart val bland taxichaufförer. Japanska och billigare tyska bilmärken förekommer också bland landets taxipark, liksom svenska Volvo och Saab.

Tyska bilar i Tyskland

Den som är ute efter en begagnad tysk bil bör köpa den i Tyskland. Tyska bilar är oftare servade enligt servicebok och handtvättade, jämfört med motsvarande bilar som varit i svensk ägo. På denna sida finns information om hur man importerar bilar från Tyskland till Sverige.

Sponsrade länkar