Sponsrade länkar

Hyrbil billigt

Idag finns ett fåtal firmor vars affärsidé är att hyra ut billiga begagnade bilar. Rent a Wreck är i skrivande stund Sveriges största uthyrare av billiga bilar.

Begagnad hyrbil
Semesterresan med familjen kan bli lyckad – trots att hyrbilen har ett par år på nacken.

Sponsrade länkar

Under 1990-talet hade uthyrningsföretagen Herz och Avis i stort sett monopol på hyrbilsmarknaden. Idag finns det betydligt fler alternativ; att hyra en splitterny bil för ett par hundra kronor per dygn är inte alls omöjligt, såvida man står ut med att köra omkring i en rullande reklampelare för hyrbilsföretget. Det absolut billigaste sättet att komma över en hyrbil billigt är dock att välja en begagnad sådan. Den största aktören på marknaden för begagnade hyrbilar är utan tvekan företaget Rent a Wreck, som specialiserar sig på riktigt billiga hyrbilar. Rent a Wreck finns i städer som Göteborg, Halmstad och Umeå. Dock inte i Stockholm. Den som vill hyra bil i Malmö kan däremot besöka Rent a Wreck i Helsingborg.

Prisnivå på billiga hyrbilar

Priserna på billiga begagnade hyrbilar i A-segmentet bör ligga på under en hundralapp per påbörjat dygn. Därtill kommer vanligtvis ett kilometerpris som inte bör överskrida 1.5 kr per kilometer. Du som ska köra långt bör däremot välja ett alternativ med fria mil, i synnerhet om du ska köra längre än 10 mil. Till saken hör dock att inte alla biluthyrare erbjuder detta alternativ. Rent a Wreck i Göteborg erbjuder exempelvis fira mil på bilar som hyrs ut dygnsvis, medan Rent a Wreck i Helsingborg inte erbjuder motsvarande alternativ.

Välj billig hyrbil med försäkring

Tänk på att kvalitet och ålder hos billiga hyrbilar varierar avsevärt. Ibland har man turen att få en två till tre år gammal bil, medan somliga bilfirmor erbjuder bilar med uppemot 15 år på nacken. Som kund bör du därför undersöka vilka försäkringar som ingår i bilhyran, samt vid behov teckna en tilläggsförsäkring för att inte riskera att bli stående på okänd ort.

Sponsrade länkar