Sponsrade länkar

Nya bilar

Varje begagnad bil är unik; det kan skilja mycket mellan bilar som är fem år gamla och har rullat 10 000 mil. Att köpa en ny bil innebär en trygghet i det att bilen är fri från förslitning.

Ny bil
Lycklig ägarinna till en fabriksny lyxbil.

Sponsrade länkar

Valfrihet och trygghet är två fördelar hos nya bilar; du som köper en fabriksny bil kan påverka utrustning, färg och motor efter egna önskemål. Bilfirmorna brukar förhandsutrusta sina bilar med vissa paket – men du som har tid att vänta någon månad kan alltid skräddarsy din egen bil med den utrustning, färg och motor du vill ha. Dessutom kan du vara säker på att bilen inte blivit utsatt för förslitning; och garantierna täcker skador som inte beror på normalt användande. Vagnskadegarantin medför vidare att du slipper teckna helförsäkring under garantiperiodens giltighet. Den som köper en nyare begagnad bil bör vara medveten om att det kan skilja mycket på bilar som rullat t.ex. 5000 mil.

Nackdelar med nya bilar

Den främsta nackdelen med att köpa nya bilar är priset – och den därmed förbundna värdeminskningen. Du som köper en ny bil får således betala ett högt pris för tryggheten och valfriheten – det höga priset blir först kännbart när det är dags att sälja bilen.

Nya bilar – inte alltid felfria

Den som köper en helt ny bilmodell kan räkna med att modellen dras med olika barnsjukdomar; att köpa en helt ny bil innebär således inte att bilen per automatik är felfri. De sista modellerna i en modellserie brukar vara som mest pålitliga. Och just utgående modeller är exempel på billiga nya bilar, som med säkerhet kommer att hålla i många år.

Sponsrade länkar